Csatlakozz a közösséghez!

Készíts blog-ot,
írj kommentet,
keress barátokat,
lépj be a klubba!

> Belépés < > Regisztráció <

A nagybetűs Zelda történelem 4 rész

2009.11.30. 00:01 >>>> Morning >>>> WII, DS >>>> : 336 : 0


Gondoltátok volna, hogy kedvenc kis hősünk története 2003-ban, és az azt követő években olyannyira felgyorsult, hogy csak 2004-ben három Zelda játék látott napvilágot? Folytatjuk Zelda 'Vissza a múltba" történelmi bemutatóját...

Zelda múltjában való kalandozásainkat a 2002-ben megjelent Link to the Past GameBoy Advance újragondolásával zártuk, úgy ildomos, hogy a rá következő évben debütált alkotással folytatjuk mondandómat.

2003-as, 2004-es évek Zeldája
A fent megnevezett évben egyetlen-egy Zelda megjelenést véltünk észre venni, mely nem is igazán megjelenés, mint inkább összesítés. Ugyanis, GameCube-ra kaptunk egy The Legend of Zelda: Collector's Edition nevezetű csomagot, amelyben négy régebbi játék kapott helyet: The Legend of Zelda, Zelda II: The Adventure of Link, Ocarina of Time, és  Majora's Mask. A felsorolt alkotások mellett a ház ajándékaként még megkaphatjuk a Wind Waker demójának 20 perces változatát.

Elérve az új év elejét, mi mást is hozhatott volna 2004, mint egy jóféle Zelda epizódot? A Four Swords Adventures nevezetű rész GameCube-ra látott napvilágot, és az egyetlen olyan Zelda játék, amely a multiplayer elsősége mellett Mario-s hangulatú játékmenete van. 24 lineáris pályát tartalmaz, és az egyetlen hátránya az, hogy csak akkor lehet normálisan látni a térképet, ha GameBoy Adance-t kapcsolunk hozzá. Mindezek ellenére remek multis részre sikeredett.

Szintén 2004 folyamán kiadtak 14 klasszikusnak mondható NES játékot az egyre inkább teret nyerő GameBoy Advance-re, s köztük volt a The Legend of Zelda, valamint a Zelda II: The Adventure of Link című epizód is. A játékokon nem változtattak egy milliméternyit sem, csupán most már GameBoy Advance-en is élvezhetővé váltak. A valóban önálló, és minden gyűjtői változatot vagy újra-kiadást nélkülöző Zelda játék 2004 végén gondolta úgy, hogy kiadatja magát, The Minish Cap néven, nem meglepő módon GameBoy Advance-ra, és a legnagyobb móka benne, hogy Link ezúttal egy csőrt kapott a sapkájára. A The Minish Cap sztorija ismét összetettre sikerült, rengeteg felfedezni valót tartogat a világ, és visszakaptuk az olyannyira hiányolt térképet is.

A következő etapban már napjaink Zeldájával foglalkozunk, 2006-tól napjainkig, és egy kis jövőbelátást is eszközölünk, a 2010-ben esedékes epizóddal a főszerepben. Jó szórakozást a Zelda epizódokhoz!
Sorry, there is a glitch in the system. The webmaster has been notified of the issue.