Csatlakozz a közösséghez!

Készíts blog-ot,
írj kommentet,
keress barátokat,
lépj be a klubba!

> Belépés < > Regisztráció <

Soccer Kid

2014.10.07. 22:45 >>>> safranek >>>> AMIGA, RETRO, PC-RETRO, PC >>>> : 12426 : 0


A Krisalis cég több színvonalas programmal látott már el bennünket. A SOCCER KID egy nagyon kellemes mászkálós játék, ami Amigán már elég nagy sikereket ért el. Íme a PC-s verzió. Szerintem az egyetlen hibája, hogy az Amiga verzió konverziója (32 szín), de amúgy még engem is magával ragadott, pedig nem rajongok az ilyen típusú játékokért (igaz, most így nyár vége felé olyan programokat is megnéz az ember, amit máskor nem tenne, hiszen csak most fog beindulni megint az új programok forgalmazása). A játékhoz min. egy 386-os professzor, 2 MB XMS (ne futtassunk semmilyen EMS managert (EMM386, QEMM...), 14 MB hely a winchesteren. Ha ez O.K., akkor neki is lehet esni.A történet röviden...:
"1994, a futball-világbajnoki döntő napja. Soccer Kid ott ül a TV előtt és várja, hogy végre elkezdődjön a meccs. Több ezer fényévre a Földtől Scab, az űrkalóz kutat a világűrben trófeákért, amiket a gyűjteményéhez rakhatna. Bip- bip-bip...
Ekkor meglátja a monitorján, hogy a Földön épp egy trófeáért küzdenek... A stadion hirtelen sötétbe borul, és egy teljesen ismeretlen űrhajó ölt alakot a sötétben. Egy kis zöld taknyos izé lép ki belőle és ellopja a trófeát. A döbbent tömeg nem is tud mozdulni, míg az űrhajó el nem tűnik. Néhány perccel később az űrhajó egy aszteroidának ütközik, és a trófea öt darabra törve visszahull a Földre, öt külön kontinensre. Soccer Kid-é a feladat, hogy az öt darab megszerzésével megmentse a Világbajnoki döntőt."

Ez lenne a kissé debil történet.

A játék irányítása igényel egy-két szót, hiszen Öcsi többféle dolgot is tud művelni a labdájával, a labdája nélkül.

Balra / Jobbra: Futás
Fel: Ugrás Fel (nem viszi magával a labdát)
Fel+Balra / Jobbra: Ugrás
Balra / Jobbra (nem viszi magával a labdát)
Le: Lehajol
Le+Tűzgomb: Leugrani egy szintet (magával viszi a labdát)
Futás közben Jobb / Bal+Le: Becsúszás (alacsony akadályok alatti átcsúszáshoz)
Fel, majd Le a labdára: Egyensúlyoz a labdán
Ha a labdán vagyunk Jobb / Bal: A labdán gurul jobbra / balra
Ha a labdán vagyunk Fel: Magasra ugrik a labdáról
Tűzgomb + Jobbra / Balra: Elrúgja a labdát (az ellenségek lelövésére, kisebb akadályok eltávolítására)
Tűzgomb: Elkezd dekázgatni a labdával
Dekázgatás közben Fel: Felrúgja a labdát magasra (100 pont Bonus, ha ezzel a lövéssel lelövünk egy ellenséget)
Dekázgatás közben Balra / Jobbra: Elrúgja balra / jobbra a labdát, de tiszta erőből ("belebikázik") (100 pont Bonus, ha ezzel a lövéssel lelövünk egy ellenséget)
Dekázgatás közben Fel + Jobbra / Balra: Magasan rúgja előre a labdát (100 pont Bonus, ha ezzel a lövéssel lelövünk egy ellenséget)
Dekázgatás közben Balra / Jobbra: Egyik lábáról a másikra veszi a labdát
Dekázgatás közben rúgjuk FEL a labdát, majd ugorjunk fel, és amikor a labda közel van Öcsi fejéhez, akkor a tűzgomb megnyomásával egyszerre nyomjuk a joyt balra / jobbra: Belefejel a labdába (400 pont Bonus, ha ezzel a lövéssel lelövünk egy ellenséget)
Dekázgatás közben nyomjuk Fel a joyt: Elkezd fejelgetni
Miközben fejelget nyomjuk a joyt az ellenkező irányba, mint amerre néz: Trükkös kis ugró rúgás hátrafelé (800 pont Bonus, ha ezzel a lövéssel lelövünk egy ellenséget)
Tűzgombot folyamatosan nyomvatartani 1-2 másodpercig: Új labdát kapunk

Ennyit az irányításról. Minden kontinensen az a célunk, hogy összegyűjtsünk 11 focista képét ábrázoló kártyát, ami a belépő az utolsó szintre, ahol megszerezhetjük a kupa egyik elveszett darabját. Találhatunk néha kis ládikókat, amit a labdánkkal szét kell lőni, majd vegyük fel azt amit benne találunk.

Óra: 15 másodperc plus(s)z (nem citrom ízű) idő
Szív: Ha hármat összegyűjtünk, akkor az ellenségnek csak minden második találata sebez meg
Piros szív: Növeli Öcsi energiáját
Mez: Öcsi sérthetetlen, de a gödrökben található kis dárdák még mindig megsebezhetik. Addig használható, amig Öcsi villog.
Öcsi: Plus(s)z élet
Cipők: Kétszer olyan gyorsan tudunk futni, mint eddig, és sérthetetlenek vagyunk (kivéve a dárdákat)

Ennyi lenne. Szerintem jópofa kis játék. Egy ideig el lehet vele lenni, aztán érdemes egy "tartalmasabb" játékhoz nyúlni.                             Jó mókázást:  

                Mr.T.

                Mr.T.
Sorry, there is a glitch in the system. The webmaster has been notified of the issue.