Csatlakozz a közösséghez!

Készíts blog-ot,
írj kommentet,
keress barátokat,
lépj be a klubba!

> Belépés < > Regisztráció <

Starlord

2014.10.07. 22:51 >>>> safranek >>>> RETRO, AMIGA, PC-RETRO, PC >>>> : 11750 : 0


Ismét öregedtünk pár hónapot, ez abból (is) látható, hogy újabb CD-ROM átirat jelent meg a piacon. A Microprose valamikor tavasszal jelentette meg a Starlordot, és most látta úgy, hogy itt az idő a CD-s változatra. A programról részletes leírás már korábban napvilágot látott a GURU hasábjain (94/5), így én csak a különbségeket sorolnám fel, ugyanis (mivel nem vagyok a stratégia túl nagy barátja) ahhoz nem sok mindent tudnék hozzátenni.
Szóval a különbségek. Röviden mondva: az égvilágon semmi. Microprose-éknak annyira se futotta, hogy egy normális, a CD-hez méltó intro-t összehozzanak. Azért ne legyünk igazságtalanok, mégis van valami különbség: a CD-n rajta van a játék 3 példányban, egy angol, egy német, ill. egy francia nyelvű változat. Mit lehet erre mondani: óriási. Így elérték, hogy kb. 30 megányi anyag azért összejött a CD-re.

Szóval az értékelés. Már a lemezes előd se okozott túlzottan sok örömöt a téma kedvelői számára sem, így hát ettől az "átirattól" se várjon senki se csodát. Akinek még nincs meg, annak teljesen mindegy, hogy melyiket veszi meg, a CD-s változat előnye, hogy jó néhány megát megspórol a winchesteren. Viszont ha már megvan a lemezes változat, a CD-t el is felejtheted, ugyanis semmi újat nem kapsz vele.

A számokban kifejezhető értékelés megegyezik a korábbi változatéval, a CD lehetőségeinek kihasználása azonban csapnivaló.


Sorry, there is a glitch in the system. The webmaster has been notified of the issue.